30. sept 2007

sebija nõuandenurk vol 1

kuniks mul siin endal vastav teema talveund magab (hetkel lihtsalt teised prioriteedid) ja et mu blogis täitsa kõrbetuul ei uluks, siis kasutaks siinset ruumi kaude sama teema edasiarenduseks teiste näitel. täpsemalt siis - küsimused-vastused ehk "nõuandenurk".

otsa teen lahti ühe klassikalisema selleteemalise küsimusega, mis tavaliselt sebimisteemade esmatõusetumisel tavaliselt päevakorda tuleb. kuna seda küsimust just eile mu käest küsiti, siis sellest ma siinse sissekande jaoks inspiratsiooni saingi, aga kõigepealt küsimuse esitajast.

kevadel nägin ühes ostukeskuses ühte kurba tütarlast. igavene ilus oli. a tal olid pisarad silmas, miski asi oli tal just äsja nihu läind. mõtlesin, et lohutan ja viin mõtted mujale. pulisesin niisama natuke, rebisin mingit keskpärast kildu, aga näe töötas isegi - läbi pisarate tuli naeratus! töö tehtud, sammusin rõõmsalt edasi. kuigi pärast mõtlesin, et küll oli ikka ilus tüdruk, äkki oleks pidanud siiski veidi rohkem tutvust sobitama vms.

päev hiljem oli rates kiri sellelt-samalt tüdrukult. ta oli mu üles leidnud ja tahtis mind tänada, et ma teda nii kenasti lohutasin. küsisin, et kuidas ta mu üles leidis ja tuli välja, et me olla kunagi sealsamas põgusalt mõned kirjad vahetanud ja ta mäletas mu kontot. tore muidugi, piinlik ainult, et minul see mäluke nii nõrguke on.

paraku siit mingit romaani ei arenenud. tuli välja, et ta on küll selline hästi armas ja heas mõttes naiivne, aga... poolteist aastat noorem kui 18 ja mitte et see nüüd igaühe puhul alati mingi näitaja oleks, kuid tema puhul paraku küll. ütleks, et maailmapilt on tal pigem isegi noorem, kui vanus seda eeldada võiks, nii et vast alles 20 või 22 juures võiks mingi arevestatav tase tekkida. võibolla muidugi ka varem, aga praegu seda kohe kindlasti veel ei ole.

samas ta ise on alati selline aktiivne msn'i-akna lahtiviskaja (ja ma ei hakka ka ometi inimest blokkima üksnes seetõttu, et ta ei "kvalifitseeru") ning kui ta iga kord uurib, et kuidas mul läheb, siis ma ajaviiteks küsin sedasama vastu kah. iseäranis, et kuidas tal eraeluga lood. aga nagu arvata ongi, teeb ta selle peale iga kord suured silmad. taolist asja ei saa ju ometi olla, et ta kellelegi meeldib ja et mingid sellised teemad üldse võiksid eksisteerida. kui ma teda näinud poleks, siis võiks arvata jah, et võibolla tõesti, aga selline vonks-vonks ripsmete ja imearmsa naeratusega nagu ta on, siis on selge, et ta lihtsalt ei jaga. vahest ma siis ikka seletan, et tehku silmad lahti ja vaadaku, mis ümberringi toimub - kes kellega räägib, kes kellele naeratab, kes kellega asja teeb jne. kõigel on tagamõte ja miski ei toimu juhuslikult. seepeale muidugi hakkab välja tulema jah, et poisid teevad muudkui aeg juttu ning küsivad igasugu asju, tahavad mingeid asju laenata, pakuvad enda omi laenuks, a ta ikka mõtleb, et niisama sõbrad. sõbrad jee.

no hüva. tundub, et tal on vahepeal siiski mingid arengud tekkinud, sest väljavõte meie eilest vestlusest viib sujuvalt sissekande põhiteema juurde:

[tüdruk] kle
[tüdruk] ma küsin sinu käest nõu
[tüdruk] et nagu jhm..
[tüdruk] vaata..
[tüdruk] ma läksin uute klassi ja kooli
[tüdruk] ja seal on üks poiss kes mulle nagu Kohe meeldima hakkas..
[tüdruk] ja nüüd ta ütles mullegi et mina meeldin talle ja nii
[tüdruk] aga ..
[tüdruk] et ta ei tea kas ta tahab midagi.. sest olen tema klassiõde
[tüdruk] mis ma tegema peaks ?:D

ega ei ole vist klassikalisemat sebimise esmaküsimust, kui et "mulle meeldib mu klassivend/õde, mida ma peaks tegema?" ja eks on sellele teemale ka lugematutes versioonides aegade jooksul vastatud, aga nagu öeldakse: "ega küll küllale liiga tee (ütles sääsk, kui merre pissis)", nii et siin on siis minu vastus:

[sebija] mis probleem see veel on, et sa ta klassiõde oled
[sebija] kui ta seal passib ja uimerdab, siis tee ta armukadedaks ja küll tal siis tuli taguotsas särisema hakkab
[sebija] flirdid-naeratad mõne teisega ja siis las praeb kuni aru saab, et ta tegelt ikka ise sind
tahab

ning antud nõuandele lisasin kohe väikese endakohase kogemuse kinnitamaks, kui õige mu nõuanne ikka on:)

[sebija] mul on küllalt nii old, et tüdruk meeldib, a noh, tüdruk on vaba ja aega küll
[sebija] a siis järsku - oi kellega ta semmib seal? pekki siis hakkab kiire alati : )
[sebija] sellepärast ongi - kui sa oled vaba ja vallaline, siis ei taha sind keegi
[sebija] a niikui sul keegi tekib, hüppab kümme ülejäänud tegelast kapist välja ja kosilasi tuleb uksest ja aknast

kuigi ta seepeale protesteeris, et see poiss pole "selline", et on hoopis armas ja hea, siis tundus ta üldise teooriaga siiski nõustuvat. ei mina usu, et ta nüüd poissi armukadedaks tegema hakkab, ta on selleks liiga saamatu. aga noh, vähemalt on mõtlemisainet ning ehk mõnes edaspidises situatsioonis on juba edukam.

seekord siis sedasi. loodetavasti neid nõuandenurki ei tule siiski üleliia palju, sest see pole põhiteema. samas ajatäiteks miks ka mitte, nii et kui kellelgi on miski eraeluline sebimisteemaline küsimus keelel kibelemas, siis kommentaariruum on avatud - põhiküsimusele võiks eelneda väike sissejuhatav situatsioonitutvustus ning edaspidi saaksin siis esitatud küsimuste hulgast miskit vastamiseks valida. ma ei kuuluta siin tõde ja ma ei paku garantiid, et vot tehke nii ja siis töötab, aga seisukohad ja veendumused on mul küll, nii et kui need kedagi huvitavad, siis taolise küsimuste-vastuste meetodiga saaks neid loodetavasti kellelegi kasulikul moel ka esitada.

13 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Hm, nii et meestel on siis ikka need radarid olemas? Need "ta meeldib ka kellelegi teisele"-radarid? Ma olen seda juba tükk aega kahtlustanud, sest miks muidu võid sa olla teve igaviku üksi, aga piisab vaid sellest, et keegi sulle tähelepanu pöörab, kui kohe on järjekord ukse taga. Spooky!

liina ütles ...

on neil need radarid olemas ja vihjetest saavad nad ka suurepäraselt aru (ja loevad märke ja puha), kui ei saa aru (ja ei loe), siis üldiselt ei taha (aru) saada.

sissekandega ei olnud sellel kommentaaril muidugi miskit pistmist.

Anonüümne ütles ...

Kusjuures, mul on küll vastupidi. Kui keegi mulle huvi pakub ja huvialune sama ilmutamise asemel teistega flirdib, siis läheb projekt mahakandmisele :) Ma tean seda niigi, et vaeva on vaja näha, et kedagi ära sebida ja näengi, seda ei pea eraldi nina alla hõõruma, et try harder, sa pole ainus huviline. Sellise käitumise peale tekib arvamus, et ka tulevikus peaks järjest kellegagi võistlema ja taluma huviobjekti flirtimisi.

Anonüümne ütles ...

Sebija, tee endale üks meiliadre, kuhu häbelikud või need, kes ei taha ära tuntud saada, oma küsimusi saavad saata ;)

Anonüümne ütles ...

Võiks konkreetsemalt nõu anda, sellest pikast jutust tegelikult küll midagi uut teada ei saanud. Sul ju kogemusi palju...

Anonüümne ütles ...

mina küll kaotan igasuguse huvi tegelemiseks kui tsikk kellegi teisega tegelema hakkab. palju õnne, et neil hästi läeb siis. kui on õige siis on õige ja mõlemapoolne käitumine vastav. mäng on huvitav, aga võistlema ma teiste vendadega ei hakka. see on totter.

Anonüümne ütles ...

kui asi on õige, siis ei teki momentigi, mil poiss hakkab venitama ja tüdrukul tekib küsimus, et misvärk. kui vastastikku on kõik korras, siis ei lähe mingeid skeeme tarviski. aga kui teine pool "no ma ikka ei tea" stiilis ekutama hakkab, siis tuleb konkreetse valiku ette panna - otsustagu ära, kumb siis on. kui seepeale kaob lõplik huvi, ju siis polnud seda alguseski eriti. kui aga huvi tagasi tuleb, siis läheb skeem igati asja ette.

väga väga naine ütles ...

Mul on küsimus, palun seda lahendada.

kui igavik tagasi kurbadel asjaoludel lahku läinud paar on kogu selle igaviku mõlemalt poolt üksi olnud ja suhtlevad malbelt edasi läbi ühiste huvialade, kusjuures lahkumineku põhisteitment oli "vahel on asjad nii *****s et armastusest ei aita", mis pagana moodi hakata sellelt pinnalt midagi taasehitama?

Üldiselt tundub nagu, et mingi leebe huvi mõlemalt poolt nagu oleks, samas kuidagi on ikka nii, et pole kahekesi kohtumiseks aega või raha või on keegid tuttavad veel kohal või...
Ja kole ju ka - kui läheb jälle nagu esimesel korral..?

Anonüümne ütles ...

Sellises situatsioonis, kus kedagi tahetakse tõugata otsustamisele või suuremale tahtmisele, kaval tüdruk ei flirdi teistega provokatiivselt, vaid nii, et jääb mulje, et temale lüüakse külge ja temaga flirditakse. Ning kui tüüp viskab asja nurka ja annab alla seetõttu, et keegi teine julgeb tüdrukuga flirtida pole asi tõepoolest õige ega tahtmine piisav. Vastuflirtimine teistega tüdruku poolt tähendab sellises situatsioonis üldiselt alati ebakindlust tahetava poisi tunnetes. Mis tähendab seda, et kui poiss tüdrukut tahab peab ikka küll rohkem püüdma ja seda välja näitama. Muidugi kui tüdruk pärast poisi poolset suurema ja kindlama huvi üles näitamist ka ei jäta teistega flirtimist muutub asi kahtlaseks:D

Anonüümne ütles ...

muruneiule...leebe huvi pärast ei tasuks küll uuesti riskida haiget saamisega. Kui huvi läheb nats tugemakas kui leebe, siis tasub asja üle uuesti järele mõelda:)

Anonüümne ütles ...

tugevamaks*

Anonüümne ütles ...

Ega jh meeste poole pealt see "kättesaamatu" mängimine suht õhukesel jääl kõndimine ja kuradi tihti kipub see jää katki minema. Omast arust nö. jälgid kuidas olukord kujuneb, aga vot ühelhetkel avastad, et oled ikka raskelt sisse maganud ja vot siis hakkab ikka metsikult kiire.

Anonüümne ütles ...

Minu elus muide see pakutud versioon toimib siiani. Selle nipiga ma selle mehe sain ja selle nipiga ta siin püsib. Kümme aastat. Aga kui vahepeal armsaste ainult talle otsa vaatan, siis hakkab tema nurga taha vahtima.
Kui siis jälle keegi minu vastu huvi tunneb, on tema huvi ka kohe kodus tagasi. Mõni mees lihtsalt on selline.

Muruneiule seda, et võibla tasuks enda haavad enne ära ravida, kui millegiga katset teha.

 
eXTReMe Tracker