14. juuni 2007

nuuti pättidele, nuuti! (ehk elagu eesti politsei)

kujuta ette, et sa jalutad kena tütarlapsega pargis, käest kinni, kõik on ilus, linnud laulavad ja siis tuleb teil tahtmine seal üks romantiline pargipingipeal-istumine teha. astutegi juba pargipingile lähemale, aga oh horrorit - see koht, kuhu peaks istuma, on täis mingeid tatiseid süljelärakaid ja jalajälgi. ja kogu idüll on lõhutud. no hüva, jalutad kulm kipras järgmise pingini - aga jälle tatt ja muda! jalutad juba hambaid krigistades kolmandani - ning jälle mingi kõnts ja ila! no ajab ikka hinge täis lõpuks.

täna leidsin juhuslikult mingi vene foorumi, kus hädaldatakse, et "pazor, pazor, vaadake mis eestis tehakse, vaadake mis eesti politsei teeb! toredad vene noored lihtsalt istuvad, kedagi ei sega, ja siis tuleb eesti politsei ja vaadake mis teeb!".

aga te vaadake, kuidas need toredad noored seal ka istuvad?! need tõprad on ju needsamad kaagid, pärast kelle lahkumist pole mul tütarlapsega sama pingi peal enam kuskile istuda. nuuti pättidele ma ütlen, nuuti! eesti politsei, pane täiega.


minu poolest võiks selliseid aktsioone parkides rohkemgi korraldada, ehk lõpeb ka see jalgupidi pinkide peale ronimise loll komme ükskord ära.

9 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

jää oma naiste juurde ...... ja ära tee sehukesi asjatuid põikeid!

Anonüümne ütles ...

jah, sebija, kehtestame politseiriigi, kus inimestele ei tehta korrarikkumiste eest mitte trahvi vaid kohaldatakse ihunuhtlust. kasva suureks! jube lahe oleks muuseas ka tütarlapsega avalikus kohas amelemise pärast nuuti anda. usun, et eriti abipolitseinikud teeksid seda mõnuga.

Anonüümne ütles ...

pärast värsket isiklikku kogemust täislagastatud pinkidega (ja jäigi istumata, sest ükski enesest lugupidav tütarlaps ei hakka ometi samamoodi jalgupidi pingi peale ronima) oli lausa lust ja rõõm selliseid pilte näha.

Anonüümne ütles ...

a mõned võtavad siin jõle tõsiselt seda asja ma vaatan. umbes nagu ma mõtleksi tõsiselt nii, et lagastamise eest tuleks kumminuiaga hammastesse virutada. kamoon? noja ega huumorisoon pole oma teha:)

lihtsalt tore oli vaadata, kuidas sõrgadega igale-poole-ronimisega kõikidest teistest mittehoolimist demonstreerijad ka omal nahal väikest mittehoolimist said tunda. nimetagem seda siis kasvõi kosmiliseks õigluseks või karmatasakaaluks:)

Anonüümne ütles ...

jajah, vabanda-vabanda.

Anonüümne ütles ...

Läheb juba konkreetsest teemast mööda, aga...

Jah, vabandada pole vaja. Usun, et tekkis ka tegelikult selline tunne - "Nuuti!"
Enamik inimesi saab aru, et see ongi ainus asi, mis sellisele inimtüübile(?) reaalselt mingitKI mõjub avaldab. Nagu kasvatamatule loomale kohe peale pahategu vastu kõrvu litaka andmine - rääkimine või toidukoguse vähendamine (trahv) siin ei aita.
Varem toimis iseregulatsioon - oleks täiesti mõeldamatu Eestis enne sõda või ka enamuse nõukogude ajast sellist pilti näha: mingi kaak istub jalgupidi pargipingil, tatistab tänavale ja "blätitab". Mõni võib-olla isegi proovis, aga sellised pandi ülejäänud inimeste poolt kiiresti paika.... Täna on teisiti...

Tegelikult lähevad järjekorras vaheletrügimine, prügi mahaloopimine, tatistamine, ropendamine, jalgadega pingi peal trampimine jne kõik avaliku korra rikkumise paragrahvi alla. Reaalselt see ei toimi. Varem oli ühiskond teistsugune ja ei olnud vajadustki, hetkel on piisavalt muid muresid ja selliste probleemidega politseid tülitades saadetakse sind kuu peale. Tean - olen proovinud.

Seega tegutsegem kõik nii, et sellist pilti ei peakski nägema... ehk siis: a) käratus b) kui teie vastas on loll loom, kes aru ei saa, tuleb talle kätega näidata.
Nii lihtne see ongi.

Miks need pildid mulle isiklikult ilusad tundusid?
Ma tean, et kui ma oleks nende pinkide ette seisma jäänud ja tontidele peale käratanud - oleks ma mõne sekundi pärast mingi 10-liikmelise kambaga (noa?)kakluses ja kõik teised inimesed ümberringi märkaks järsku maas-taevalaotuses midagi huvitavat või võtaks vastu oma mitteheliseva mobiili ja suunaks kogu oma tähelepanu sellele.
See ei tähenda, et ma reaalselt midagi sellist prooviks (ümbritsevad inimesed pole selleks veel valmis - appi tulema s.t.). Hetkel piirdnud üksikute ülbikute paika panemisega...

Nagu varem ütlsein on siin täiesti teine teema. Aga lihtsalt... Pilt: kasvatamatu ülbe loomakari saab kaigast. Esmane emotsioon: loogiline, positiivne, ühiskonnaga arvestav

Maria ütles ...

Oi kui nõus ma sinuga olen. Mul küll pole esialgu plaanis kenade neidudega pargipingil aega veeta, aga mehe ja lastega istuks teinekord küll. ;)
Näiteks siis kui tuleb perega mööda linna ringi kapata ja siis tahaks oma väsinud jäsemeid kuskile toetada ja näiteks jäätist süüa. Aga näe ei saa. Enamus pinke on hõivanud lagastavad ja lärmavad noortekambad. Päevalilleseemnete koored sa unustasid mainimata.

Nii mõnigi pikem käik jääb sellepärast perega tegemata.

Kristjan ütles ...

päris hea jutt siin :D
on asi ikka pinkide lagastamises?

Aleksei ütles ...

Sulle peaks nuuti sellise teksti eest panema..

 
eXTReMe Tracker